Het is december en het zijn de donkere dagen voor de Kerst. Ik denk dat u -net als ik- het extra gezellig maakt in huis en extra lekker kookt. Mijn Turkse man heeft in onze beginjaren best moeten wennen aan onze traditionele Hollandse kerstgerechten, bijvoorbeeld de gewoonte om zoete sauzen te serveren bij rollade of wild. De eerste keer kerstontbijt (kerststol!) met de familie vond hij ook best spannend. Maar inmiddels is hij helemaal ingeburgerd en ook dol op gourmetten!

In deze tijd van het jaar doen we ook altijd weer nieuwe inspiratie op voor het menu aan boord van onze schepen. We willen u zoveel mogelijk laten proeven van de mediterrane keuken. Ook moet alles vers en lokaal kunnen worden ingekocht. De succesgerechten blijven op de kaart, maar ieder jaar proberen we onze gasten ook weer te verrassen met nieuwe dingen. Als u afgelopen seizoen met ons bent mee geweest heeft u onder andere kunnen genieten van een ‘Sultansbrunch’, met heel veel verschillende hapjes. En natuurlijk de traditionele Turkse thee die erbij hoort.

Onze passie voor lekker en goed koken aan boord is dit jaar voor de derde keer op rij beloond met een prijs in de Blue Cruise Cuisine Contest. Aan deze kookwedstrijd mogen alleen de allerbeste scheepskoks van Bodrum meedoen. Een strenge jury onder voorzitterschap van een sterrenkok beloonde ons met de derde prijs. De Vis met Roomsaus in de voorronde en de Carpaccio van Octopus in de finale vielen zeer in de smaak. Wij zijn blij en trots op dit resultaat.

Zoals één van onze gasten ook opmerkte zijn dus eigenlijk al onze zeilcruises een culinair feest. Maar toch denken we erover om in 2017 weer een speciale kookweek te organiseren aan boord. Alleen voor mensen die net zo gepassioneerd van koken en eten houden als wij. We zijn nog in gesprek met enkele bekende koks. Houd Facebook en onze website in de gaten voor de aankondiging!

culinaire zeilcruise