Zeilcruise Griekenland

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee en is zowel bereikbaar vanuit Griekenland als Turkije. Letterlijk betekent het 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest. Sinds de oudheid achtereenvolgens: Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen en tenslotte Engelsen. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. Ondanks alle invloeden zijn de eilanden nu door en door Grieks.

De meeste eilanden zijn klein, maar hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter. U stapt zo van boord voor een leuke rondwandeling. Ook is het overal heel gemakkelijk om een scooter of auto te huren en even wat verder het binnenland in te gaan, bijvoorbeeld naar de vulkaankrater op Nysiros. Als u wilt kan onze lokale Griekse agent ter plaatse ook een fietstocht met een gids of een excursie regelen, bijvoorbeeld naar een Grieks-Orthodox klooster.

Route noord

De 11-daagse reis naar de noordelijke Dodekanesos brengt u via Kos naar Leros, Patmos, Lipso, Arkin en Kalymnos.

Route zuid

De 11-daagse reis naar de zuidelijke Dodekanesos eilanden gaat via Kos naar Nisiros, Tilos, Halki, Rhodos en Symi.

Vertrekplaats

Het voordeligste is als U naar Bodrum vliegt met Corendon, Tuifly of Transavia. Onze transferbus haalt u op en brengt u rechtstreeks naar het schip in de haven. Meteen na aankomst aan boord op zaterdagmiddag vertrekt u om met het schip en de passagiers door de douane te gaan (Turkije uit). U gaat op weg naar het eerste Griekse eiland om daar opnieuw door de douane te gaan (Griekenland in). Ten teken dat het schip is ingeklaard wordt ook de Griekse vlag aan boord gehesen. Als alle formaliteiten zijn vervuld kunt u uw eerste eiland gaan verkennen. Aan het einde van de reis komt u weer aan in de haven van Bodrum.

Huurt u een eigen schip dan kunt u het schip ook laten overvaren naar Grieks eiland Kos en daar met uw gezelschap aan boord gaan. Houdt u wel rekening met extra kosten voor de transfers en de afhandeling van de Griekse havenformaliteiten.