Culinair

Zowel chef Mehmet Cetin als chef Kadir Oney kookten in de finale van de Blue Voyage Cuisine Cooking Competition 2019!

Het eten aan boord is  niet te vergelijken met het eten en drinken in de grote resorts. Alles wordt namelijk lokaal vers ingekocht, veel is biologisch en onze koks maken het eten vers klaar aan boord. De kwaliteit van de Turkse keuken is beroemd en onze koks maken dit zeker waar.

U zult verrast worden door de vele lekkernijen die zij uit de kleine scheepskeuken weten te toveren! Güldeniz Sailing Cruises heeft inmiddels een uitstekende reputatie vanwege de constante kwaliteit van het eten en drinken aan boord. In 2014 behaalden onze scheepskoks onder leiding van chefkok Soner Çetin diverse awards in de Blue Voyage Cuisine Cooking Competition. In 2015 werd chef Volkan winnaar in deze kookwedstrijd! In 2018 werd chef Mehmet tweede in de finale en in 2019 behaalden zowel chef Mehmet als chef Kadir de finale!

De vaste succesgerechten blijven op de kaart, maar ieder jaar aan het begin van het seizoen zitten de koks bij elkaar om het menu aan boord door te spreken en nieuwe recepten uit te proberen. Dit wordt erg gewaardeerd door onze vaste gasten die zich graag laten verrassen.

Het ontbijt is heel uitgebreid met brood, koffie en thee, kaas, vleeswaren, ei, verschillende jams en honing, yoghurt en vers fruit. De lunch is warm en bestaat uit minimaal twee gerechten en een verse salade. Voor het diner worden altijd vooraf verschillende Turkse ‘mezzes’ geserveerd en een hoofdgerecht met vlees of vis. Het dessert bestaat uit zoetigheid of vers fruit. Tussendoor zijn er de koffie- en theeservice en hapjes voor bij het aperitief.

Omdat Güldeniz Sailing Cruises zelf alle inkopen voor aan boord doet, kunnen wij ook rekening houden met uw persoonlijke eet- of dieetwensen. Geeft u dit aan bij het boeken.