Onze schepen

De schepen van Güldeniz Sailing Cruises zijn houten tweemasters en ambachtelijk gebouwd op de scheepswerven nabij Bodrum. Dit type schip wordt gulet genoemd. De scheepsbouw van Bodrum dateert al vanuit de Oudheid en nog steeds komen de beste ‘gulets’ en ‘ketches’ hier vandaan. Alle schepen worden bemand door een kapitein, een kok en twee matrozen. De bemanning heeft een eigen verblijf op de schepen. Onze schepen varen onder Turkse vlag en beschikken over alle vergunningen, certificaten en verzekeringen voor het uitvoeren van charterreizen.

Eigen schepen

Guldeniz Sailing Cruises is eigenaar van drie authentieke zeilschepen: Grandi, Kugu 1 en Grande Lale. De schepen zijn tussen de 24 en 26 meter lang, ruim 6 meter breed en hebben een diepgang van bijna 3 meter. De inrichting aan boord is heel comfortabel. De schepen hebben zes tweepersoonshutten met eigen douche en toilet. Op het voor- en het achterdek is volop ruimte om te zitten of liggen. Op het achterdek en binnen staan grote eettafels waar u met de hele groep kunt zitten en eten. Generator, airconditioning en een ijsmaker zijn beschikbaar aan boord. U kunt gebruik maken van een gemakkelijke zwemtrap en buitendouche.

Boekt u een groepsreis dan informeren wij u voor vertrek op welk schip de reis zal worden uitgevoerd. Wilt u een schip exclusief voor uw groep reserveren dan adviseren we welk schip het beste past bij uw wensen.

Kapiteins Nedim, Hasan en Yusuf vinden het een eer om het hun gasten aan boord helemaal naar hun zin te maken. Met hun jarenlange ervaring kennen zij alle vaargebieden tussen Antalya en Izmir, weten steeds weer mooie baaien te vinden en sturen hun bemanning aan op een bescheiden, professionele manier.

Andere schepen

Op aanvraag kunnen wij extra schepen inhuren. Deze voldoen aan dezelfde kwalificaties als onze eigen schepen. Ook de verzorging en service aan boord zijn volgens onze standaard ‘Sailing, service and a smile’.

Grandi

Kugu-1

Grande Lale