Handig om te weten

Staat uw vraag hier niet bij? Bel of mail ons: info@guldenizsailing.com

Hoe gaat het slapen aan boord?

U verblijft in een tweepersoonshut met eigen douche en toilet. De badkamer is eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Enkele hutten beschikken over een extra eenpersoonbed. Bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt. In de hut liggen handdoeken. In de zomer is het ook heerlijk om aan dek onder de sterrenhemel te slapen.

Is het mogelijk een eigen hut te boeken?

Reist u alleen en gaat u mee met één van de groepsreizen dan kunt u een eigen hut boeken. Hiervoor wordt wel een eenpersoonstoeslag berekend.

Kan ik dieetwensen doorgeven?

Omdat Güldeniz Sailing Cruises zelf de inkopen doet, kunnen wij ook rekening houden met uw eet- of dieetwensen. Geeft u dit aan bij het boeken.

Is het schip ook te huur voor andere activiteiten?

Een verblijf aan boord is heel geschikt voor een teambuilding, interne cursus of bedrijfspresentatie. Eventueel te combineren met ontspanning en excursies. Het hele schip huren voor een bijzondere familiereis of reünie is een ervaring om nooit meer te vergeten. U bent wel gebonden aan het maximum van 12 gasten aan boord.

Kan ik ook korter of langer dan een week mee?

Ja dat kan. De minimum verblijfsduur is 3 nachten. Voor sommige bestemmingen is het aan te raden om 10 of 14 dagen uit te trekken. Bijvoorbeeld als u een reis maakt naar de Griekse Cycladen, met onder andere de eilanden Mykonos, Naxos en Kalymnos. Ook de reis richting Kaş en Kalkan vanuit Marmaris is geschikt voor een wat langere cruise.

Kunnen kinderen mee aan boord?

Kinderen kunnen mee aan boord. Ook voor hen is er genoeg te doen en te beleven. Voor kleinere kinderen kan het vaarprogramma aangepast worden zodat ze ruim de tijd krijgen voor spelen in het water of op een strandje. Grotere kinderen kunnen gaan snorkelen of ’s avonds het visnet gaan uitzetten met de kapitein. Tieners kunnen gaan suppen of kanoën. U zult ontdekken dat deze manier van vakantievieren echt samen zijn is met uw gezin.

Is er beschutting tegen de zon?

Alle schepen beschikken over grote dektenten waarmee zowel op het voor- als achterdek schaduw kan worden gecreëerd. Tijdens het varen zijn deze ingerold, maar dan vindt u meestal een schaduwplek van één van de zeilen. Wij raden wel aan om een goede zonnebrandcrème en hoedje of petje mee te nemen. Ook handig als u aan land gaat.

Hoe gaat het met (zee)ziekte?

Het schip is van hout en ligt door haar gewicht erg stabiel, eenmaal aan boord bent u snel gewend en zeker tijdens het zeilen zullen weinig mensen last hebben van zeeziekte. Bij stukjes die op de motor moeten worden afgelegd kunt u –als u daar gevoelig voor bent- door de golfslag soms een raar gevoel krijgen in uw maag. Maar er is altijd land in zicht. De ervaring is dat mensen die een tochtje maken op een dagjesboot vaak eerder last van zeeziekte hebben. Aan boord is een medicijnbox met de belangrijkste middelen en in noodgevallen gaat u aan land, een ziekenhuis of polikliniek is nooit ver weg.

Is reizen met een groep wel iets voor mij?

Een zeilcruise is niet te vergelijken met een groepsreis aan land. Aan boord is de sfeer ontspannen en tijdens de gezamenlijke maaltijden ontstaan vaak leuke gesprekken. En mocht u zich toch even willen terugtrekken, dan is het schip groot genoeg om een rustig hoekje voor uzelf uit te kiezen. De bemanning ziet het elke reis weer als haar persoonlijke uitdaging om ervoor te zorgen dat u zich al snel op uw gemak voelt.

Welke taal spreekt de bemanning?

De bemanning is Turks en de kapitein spreekt Engels. Ook de andere bemanningsleden zullen graag met u hun Engels oefenen! Aan boord is een woordenboek voor het geval u er niet uitkomt.

Wat is er nog meer te doen?

Het schip heeft altijd een SUP, kano en snorkelspullen aan boord. Wandelaars of hardlopers kunnen met de dinghy (motorsloep) aan land voor een tochtje. Aan land zijn verder verschillende excursiemogelijkheden. Met een jeeptour het binnenland in, varen met een klein bootje langs de Lycische rotsgraven bij Dalayan of struinen langs de opgravingen van de oude havenstad Knidos. Een middagje winkelen in Bodrum of Marmaris is altijd een belevenis. Of ga eens eten/theedrinken bij een Turkse familie of in een theehuis.

Moet of mag ik meehelpen met zeilen?

De bemanning is er volledig voor opgeleid en ingesteld om het schip te varen. U zult merken dat dit echt teamwork is. Het is dus niet noodzakelijk dat de passagiers zelf meehelpen. Natuurlijk vindt de bemanning het altijd leuk als u helpt bij het hijsen van de zeilen en het ankeren. Zij leggen u graag alles uit.