Kugu 1

Kugu 1 is een sfeervol 12-persoonsschip van het type ‘gulet’. Kugu (spreek uit Koehoe) betekent zwaan. Dit schip is met 24 meter het kleinste schip in de vloot, maar beschikt wel over zes comfortabele tweepersoonshutten, allemaal met eigen douche en toilet. De Kugu 1 heeft een knus achterdek, een ruime salon met twee zitjes en een groot zonnedek met ligbedden voor alle passagiers. Kugu 1 heeft een generator, zonnepanelen, airconditioning, een waterkoeler, ijsmaker en WiFi aan boord.

Het schip is in 1999 gebouwd in Bodrum in opdracht van een Nederlandse eigenaar. Onze kapitein Nedim heeft persoonlijk meegewerkt aan de afbouw van het schip. Hierna werkte hij tot 2009 als kapitein van de Kugu 1, in dienst van het destijds bekende bedrijf Tussock Cruising. Het schip zeilt goed met ca. 450 m2 zeil en heeft daarmee al diverse prijzen gewonnen in de Bodrum Cup, de jaarlijkse zeilregatta voor klassieke, houten zeilschepen. In 2015 werd Kugu 1 zelfs eerste in de traditionele guletklasse!

In 2012 heeft Güldeniz Sailing Cruises dit schip aan de vloot kunnen toevoegen. Tijdens een grondige verbouwing werd het schip weer helemaal in conditie gebracht. In 2023 zijn alle badkamers vernieuwd. Ondanks de toevoeging van moderne apparatuur heeft de Kugu 1 haar klassieke uitstraling behouden en voelt iedereen die aan boord stapt zich direct thuis op dit schip.