Zeilen & Kajak varen

Combinatie van twee werelden, heerlijk zeilen en actief kajak varen in de prachtige natuur van zuidwest Turkije.

Güldeniz Sailing Cruises heeft samen met de Inspired by Nature Foundation een nieuwe en unieke mogelijkheid ontwikkeld om voor de kust van Turkije en op nabij gelegen eilandjes een bijzondere watersportervaring op te doen. Dit kan door aan te monsteren op een traditioneel tweemastzeilschip van de Güldeniz vloot waarbij ook kajaks aan boord komen.  Met die kajaks gaan we regelmatig het moederschip verlaten om dieper door te dringen in het kustgebied of om te peddelen op kleine riviertjes.  Onderdeel van deze reis is om de luxe van een hut aan boord  tenminste een nacht te verruilen voor een tent. Na een kajaktocht wordt dan in de natuur zelf gevangen vis genuttigd en wordt rondom een klein kampvuur het back to basic gevoel van de deelnemers gestimuleerd.  Natuurlijk wordt de prachtige natuur ter plaatse bekeken, want de Inspired by Nature Foundation bevordert door de actieve reizen in en om natuurgebieden het behoud en de versterking van natuur , bijzondere leefgemeenschappen en biodiversiteit.  Ook kleinere kajak tochten met bijvoorbeeld een fantastische oversteek over open water maken deel uit van deze bijzondere reis Aan boord zijn echte professionele zeekajaks. Voor deze reis wordt de Güldeniz bemanning aangevuld met zeer ervaren en bekende kajak gidsen die ook alles weten van andere watersporten en de natuur.

Themareis op aanvraag

Stel je eens voor dat je de op zichzelf al prachtige ervaring van een week zeilen, zonnen, zwemmen en snorkelen die Güldeniz al het hele seizoen aanbiedt, kunt uitbreiden met de meer actieve kajaktochten. Voor een groep vanaf 6 personen kunnen wij deze themareis op aanvraag organiseren.

Voor beginners en gevorderden

De reis is geschikt voor zowel beginnende als ervaren kajakkers. Je moet wel een sportieve instelling hebben. Bij de prijs inbegrepen zijn het verblijf aan boord, de huur van een professionele zeekajak en kampeeruitrusting, begeleiding door ervaren kajak gidsen en een bijdrage aan de Inspired by Nature Foundation. De verzorging aan boord is volpension. Ontbijt, lunch, diner en koffie, thee en mineraalwater zijn inbegrepen. Ter afwisseling ga je een keer een nacht in de natuur kamperen. Aankomst en vertrek in Bodrum. De laatste avond ligt het schip in Bodrum en eet je aan land. Vluchten en transfers naar de boot kunnen we op aanvraag regelen.
Een voorproefje van de reis is hier te zien.