U bent bij ons te gast

De naam Güldeniz betekent vrij vertaald ‘een glimlach op zee’. Die bezorgen we graag aan onze gasten. De missie van Güldeniz Sailing Cruises is om de rederij te zijn die elke klant de beste zeilcruise kan bieden, passend bij hun eigen voorkeuren en budget.  Dat begint met ons enthousiaste team aan de wal dat zorgt dat de basis, de schepen, helemaal goed is. En dat bij het boeken samen met u bekijkt hoe wij uw gezelschap een onvergetelijke cruise kunnen bezorgen. Ons team aan boord maakt dat waar met een uitstekende service, veel zeilen en persoonlijke aandacht.

Voor iedereen het beste zeilcruise arrangement vanuit onze kernwaarden lokaal, respectvol en sociaal.

Lokaal

Onze thuisbasis is Bodrum. Voor het onderhoud van onze schepen huurt Güldeniz Sailing Cruises lokale bedrijven en vakmensen in. Dat geldt voor het doen van de was, maar ook voor het timmerwerk en technisch onderhoud van de schepen. Wij staan voor een eerlijke manier van zaken doen, betalen reële prijzen voor het werk en op tijd.

Inkopen doen we in de directe omgeving van Bodrum, en ook onderweg op de lokale markt. Onze vaste wijnleverancier weet wat onze gasten lekker vinden, zuivelproducten halen wij bij een verswinkel uit de buurt en de vele liters olijfolie die in een seizoen aan boord worden gebruikt, komen rechtsstreeks van de coöperatie of uit de olijfboomgaard van een van onze medewerkers.

Respectvol

Wij gaan respectvol om met de omgeving en met de Turkse gebruiken en gewoontes. Zeilen is natuurlijk een duurzame manier om je te verplaatsen. We varen dan ook zo min mogelijk op de motor. We zijn aan boord zuinig met zoet water en energie en vragen dat ook aan onze gasten. Afval zamelen we netjes in en wordt op daarvoor bestemde plaatsen aan land ingeleverd. Alle schepen beschikken over vuilwatertanks. We onderhouden de schepen goed, zodat zij in goede conditie blijven. In het onderhoud zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden voor het hergebruik van materialen. De schepen zijn voorzien van modern comfort, maar blijven authentiek. Een jacuzzi of een jetski horen dus niet aan boord, een kayak en SUP wel. Aan boord schenken we echte koffie en thee en laten zien hoe dit traditioneel wordt klaar gemaakt. Ook alle andere recepten die we gebruiken zijn streekgebonden. We laten u meebeleven hoe Turkse families leven en wat echte Turkse gastvrijheid betekent.

streets of bodrum

Sociaal

Wij willen een goede werkgever voor onze mensen zijn. Onze bemanning wordt grotendeels door ons aan boord opgeleid en goed begeleid door de kapiteins. Jonge mensen krijgen een kans om door te groeien naar een hogere functie aan boord en worden hierin gesteund bij het volgen van lessen. De salarissen worden op tijd betaald en dat geldt ook voor alle sociale premies en verzekeringen. Een groot deel van de bemanning blijft in de winter in dienst. In de winter geven wij de mogelijkheid om Engelse les te volgen. Tijdens het vaarseizoen wordt er hard en intensief gewerkt. Ook daarom vragen wij de gasten om twee maal per week aan land te eten zodat de bemanning ook even een adempauze krijgt. De schepen blijven op vrijdagavond doorgaans in de haven zodat er voor hen ook een mogelijkheid is om aan land te gaan en familie of vrienden te bezoeken.