Blue Cruise meezeilvakantie

Een Blue Cruise is een reis op een houten jacht (gulet) langs de kust. De Blue Cruise ontstond in Turkije in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een schrijver uit Bodrum nam zijn vrienden mee op een houten vissersboot voor tochtjes in de Baai van Gökova. Het helderblauwe water, de vele baaien en het leven aan boord inspireerde hen tot lyrische verhalen. Tegenwoordig worden ook bootreizen in Griekenland, Kroatie en Italië aangeboden als Blue Cruise. Maar Zuidwest Turkije is nog steeds het beste vaargebied. Het weer is goed en er zijn veel baaien om te ankeren. De stroming en golven in dit deel van de Middellandse Zee laten de boot deinen, maar je wordt er niet zeeziek van!

Kleinschalig reizen

Dit is de ideale vakantie voor mensen die graag het massatoerisme achter zich laten en het leuk vinden om iets te ondernemen met andere nieuwsgierige, avontuurlijke en gezellige mensen. Elke dag een nieuwe plaats of idyllische baai zonder je koffer steeds in en uit te pakken. U verblijft met maximaal 12 personen aan boord van een gulet in comfortabele hutten met badkamers en suite. Alle hutten en badkamers zijn via één of twee afstapjes bereikbaar en hebben een raam. De hutten hebben tweepersoonsbedden (minimaal 2,0 m lang) en enkele hutten hebben een extra eenpersoonsbed. In de hut zijn de bedden opgemaakt en liggen handdoeken klaar. Alle schepen hebben WiFi, snorkelsets, visgerei, 2 kayaks en een Stand Up Paddleboard (SUP) aan boord.

Echt zeilen!

Terwijl de standaard Blue Cruises van de grote reisorganisaties vaste routes op de motor afleggen, wordt tijdens al onze cruises de afstanden zo veel als mogelijk gezeild. Dit is echt een ander gevoel! Onze bemanning doet dit graag en u zult merken dat er ook met een authentiek schip heel goed kan worden gezeild. Het schip heeft voldoende en deskundige bemanning, maar als u dat leuk vindt mag u altijd meehelpen aan boord. In de avond en nacht ligt het schip voor anker in een baai of aan een steiger. Bekijk hier een impressie van de reis.

Gulet in klasse Comfort Cruise of Luxe Cruise

Onze cruises worden uitgevoerd op onze eigen schepen. Deze zijn ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Waar u bij andere organisaties meestal op een standaardgulet wordt geplaatst, heeft u bij ons dus minimaal een schip met klasse Comfort. In de hutten heeft u voldoende opbergruimte, ramen die open kunnen en een eigen badkamer met douche en toilet. De hutten worden aan het einde van de dag en voor het slapen gaan gekoeld. In de badkamer vindt u persoonlijke verzorgingsartikelen zoals een föhn, zeep en shampoo. Linnengoed en handdoeken zijn inbegrepen en worden regelmatig gewisseld. Ook voor gebruik aan dek zijn er badlakens en hamamdoeken. De zonnebedden zijn bedekt met een badstofhoes.

Boekt u op een schip in de klasse Luxe, dan zijn de extra’s o.a. een eettafel met rondom stoelen op het achterdek, grotere bedden, extra zitjes met schaduw, badkamers met aparte douchecabine.

Culinaire reis

Het eten aan boord van de gulet is zeer goed verzorgd. Wij laten u graag kennismaken met verschillende gerechten uit de Turkse keuken volgens het principe van shared dining. Er komen verschillende gerechten op tafel zodat u overal van kunt proeven en zelf beslist hoeveel u op uw bord schept. Onze koks gebruiken alleen de beste lokale ingrediënten, vers en vaak biologisch. En dat proef je! Het eten bestaat uit: Uitgebreid ontbijt, een warme lunch en diner (minimaal 2 gangen). Bij het ontbijt en na de lunch wordt vers fruit geserveerd. Mineraalwater is inbegrepen. In de ochtend bieden wij een koffieservice en in de middag een theeservice.