Thuishaven Bodrum

Onze schepen hebben een vaste ligplaats in de haven van Bodrum, aan de bekende boulevard Neyzen Tevfik Caddesı, vlakbij de Tepecikmoskee. Wij vertrekken dus echt vanuit Bodrum, de bakermat van de Blue Cruise!

Bodrum ligt in Zuidwest Turkije op een schiereiland in de Egeïsche zee. De haven en het centrum liggen rondom twee baaien, met in het midden het grote kasteel van de kruisvaarders uit 1400. Bodrum ontstond al rond 1000 voor Christus en heette toen Halikarnassos. In de oudheid werd Halikarnossos al bekend door het grafmonument voor koning Mausolos, het mausoleum. Destijds was dit één van de zeven wereldwonderen. Tegenwoordig is Bodrum een aantrekkelijke stad met een levendig centrum.

Bekijk een impressie van onze zeilcruise.

Heel veel mogelijkheden!

Het schip zal na aankomst van de gasten uitvaren om even later aan te leggen in een baai, zodat u direct kunt genieten van een eerste duik in de blauwe zee en van een welkomstcocktail. Een cruise van een week biedt voldoende tijd om een mooie route te varen. Vanuit Bodrum verkent u bijvoorbeeld de baai van Gökova, Hisarönü of de Egeïsche zee. Op alle routes zijn er veel mogelijkheden om excursies te doen, een dorpje of markt te bezoeken, een avondwandeling te maken of om lekker direct vanaf het schip te gaan snorkelen, kanoën of SUPpen. De kapitein bespreekt elke ochtend na het ontbijt de mogelijkheden met u tijdens de dagelijkse briefing. Uiteraard is dit ook afhankelijk van weer en wind. Kiest u voor een 11- of 15 daagse reis dan zijn er nog meer mogelijkheden, zowel in vaargebied Turkse Zuidwestkust als in vaargebied Griekenland.