Zeven tips om de beste Blue Cruise te kiezen

Type zoekwoord Blue Cruise in Google en er verschijnen tientallen aanbieders van Blue Cruises of zeilcruises op het scherm. Natuurlijk ook die van Guldeniz Sailing Cruises. Maar hoe kiest u nu het beste aanbod uit die grote hoeveelheid? Waar op te letten en waarom zijn er zulke prijsverschillen? Hier zijn zeven tips:

  1. Een goede Blue Cruise vertrekt vanuit Bodrum of het omliggende vaargebied. De Blue Cruise is hier ontstaan, er was nog nauwelijks toerisme, maar een schrijver nam zijn vrienden mee op een houten vissersboot voor tochtjes in de Baai van Gökova. Het helderblauwe water, de vele mooie baaien en het leven aan boord inspireerde hen tot lyrische verhalen. Zo ontdekten steeds meer mensen de Blue Cruise. Rondom bijvoorbeeld Antalya of in Kroatië zijn te weinig baaien om voor anker te kunnen gaan. U overnacht dan vaak in de haven.
  2. Een Blue Cruise is kleinschalig. Eén, twee- of driemasterschip maakt niet uit. Tegenwoordig hebben vrijwel alle schepen tweepersoonshutten aan boord met eigen douche en toilet. De lengte is tussen ca. 15 en 35 meter. Het aantal hutten varieert dan tussen de 3 en 10. Zijn het er meer, dan is uw schip te groot om voor anker te kunnen gaan in de meeste baaien. In zee gaan of watersporten direct vanaf het schip lukt dan ook niet meer.
  3. De schepen voor de Blue Cruise zijn van hout. De verzamelnaam voor dit type schip is ‘gulet’. Al in de oudheid werden deze schepen gebouwd als vrachtschip. Later kwamen daar de types ‘tirhandil’ en ‘ketch’ bij. De Engelsen noemen dit een ‘schooner’ en in Nederland kennen wij de ‘schoener’. Inderdaad lijken ze wel een beetje op zeilschepen uit de Gouden Eeuw!
  4. Luxe aan boord. In de loop der tijd zijn de gulets steeds luxer geworden. Vrijwel allemaal hebben ze een generator waardoor u 220 Volt stroom heeft en vaak ook WiFi. Sommige schepen hebben badkamers met spoeltoiletten en douchecabines. Airconditioning in de hutten zit wel of niet bij de prijs in. Er zijn ook schepen met een jacuzzi aan dek en een speedboot of jetski achterop. Hoe meer luxe hoe duurder natuurlijk.
  5. Hoe is de verzorging aan boord? Het maakt veel uit of die volpension is of all-inclusive. Bij volpension zijn alleen ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Voor water en drankjes betaalt u aan boord. Omdat het niet is toegestaan om zelf drank mee te nemen, kunnen de kosten hiervan behoorlijk oplopen. Sterker: sommige grote reisorganisaties trekken klanten met de goedkoopste prijs, huren een schip tegen een bodemprijs en stimuleren de bemanning om zoveel mogelijk drank te verkopen waarmee ze hun lage inkomsten moeten aanvullen. De maaltijden zelf kunnen ook minder of meer uitgebreid zijn. Meestal wordt het eten klaargemaakt door een kok aan boord, maar het budget wat de reisorganisatie hiervoor geeft, verschilt sterk.
  6. Zeilen of motoren? Van oorsprong zeilden alle gulets, maar helaas zijn er steeds meer die zich vrijwel alleen op de motor verplaatsen. Dat is namelijk goedkoper dan zeilen, hoe gek het ook klinkt. In de contracten van grote reisorganisaties staat standaard dat er 2 keer per week een stukje onder zeil moet worden gevaren. Voor de meesten is dit alleen het bijzetten van de fok, tijdens het motoren! Echte zeilcruises worden doorgaans aangeboden door specialisten en zijn altijd duurder in prijs: omdat het schip wel volledig onder zeil is, er meer personeel aan boord nodig is èn het schip meer onderhoud nodig heeft.
  7. Ligt de vaarroute al helemaal vast? Sommige gulets volgen standaard routes, per dag is precies omschreven waar het schip heen gaat en hoe lang het daar blijft. Grote reisorganisaties vinden dat prettig, hun klanten houden meestal niet van ‘onzekerheid’. Dus ligt het schip veel stil of vaart op de motor. Reisorganisaties die echt zeilende Blue Cruises aanbieden hebben flexibele routes, het hangt immers af van waar de wind ons brengt!