Zeilcruise Turkije

Ga waar de wind u brengt, go with the flow…. De zeilcruise Turkije met MAVI Travel legt een groot deel van de afstanden zeilend af. De route ligt dus vooraf niet exact vast. Dagelijks bespreekt de kapitein met de passagiers hoe het weer is en de wind staat en wat de mogelijkheden voor die dag zijn. Deze Comfort Blue Cruise is de ideale zeilvakantie voor mensen die geen massatoerisme willen en houden van een beetje extra comfort. Alle kapiteins zijn zeer ervaren en brengen u graag naar idyllische baaien om voor anker te gaan en laten de mooiste plaatsjes aan de kust zien.

We bieden dus geen standaardroutes aan zoals de grotere reisorganisaties. We hebben wel verschillende vaargebieden, allemaal met hun eigen karakter en excursiemogelijkheden. Aankomst en vertrek zijn in Bodrum of in Göcek. Keuze en afwisseling genoeg, ook als u al eerder een zeilcruise hebt gemaakt, valt er altijd nog meer te ontdekken.

U verblijft met maximaal 12 personen op ruime gulets in comfortabele tweepersoonshutten met badkamers en suite. De verzorging is volpension. Ontbijt, warme lunch en diner (5x) met veel keuze, uitgebreide mezzes en luxe vlees- en visgerechten. Tussendoor worden hapjes en snacks geserveerd. Koffie, thee en mineraalwater zijn inbegrepen. Bovendien hoeft u werkelijk alleen uw kleding en persoonlijke verzorgingsartikelen in te pakken, want in de hut ligt verder alles al klaar. Inclusief een strandlaken voor het zonnen en zwemmen.

Boek uw zeilcruise bij onze reisorganisatie MAVI Travel. Blue Cruise met een Plus. Aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en lid VvKR

Of bekijk alvast de vertrekdata en prijzen op deze website

Golf van Gökova

Dit is het gebied waar de traditionele Blue Cruise is ontstaan. Zonder overdrijving – Gököva Körfezi, de ‘zuidelijke hemelsblauwe vlakte’, is zo blauw als de hemel. Aan de noordzijde van de Golf verdwijnen steile berghellingen in zee, daartussen verscholen liggen blauwgroene baaien. Aan de zuidkant het schiereiland Datca met zijn glooiende heuvels. Een perfect gebied om te zeilen, de wind waait hier altijd wel uit de goede hoek. De kust is natuurlijk, met honderden baaien om voor anker te gaan. Het water is helder en vaak kijkt u tot op de diepe rotsbodem. Ideaal om te zwemmen en te snorkelen of voor een rondje op de SUP of in de kayak.

Interessante plekken in dit vaargebied zijn Ören, Cökertme, Kisebükü, Mersincik en meer. Eigenlijk is één week niet genoeg, zou dat de reden zijn waarom veel mensen telkens terug komen?

Golf van Hisarönü

De naam Hisarönü betekent “voorkant van het kasteel”. Van het kasteel is weinig over, maar ooit moet het uitzicht fantastisch geweest zijn. De kust van dit vaargbied is ruig, met steile kliffen afgewisseld met kleine plaatsjes en het stadje Datca. Hier vindt u leuke winkeltjes en een echte dorpshamam. In de baai van Selimiye zijn vele leuke restaurantjes waar u op de steiger kunt dineren, met het schip op de achtergrond. Onderweg komt u ook langs van Knidos, zo’n 2500 jaar geleden de hoofdstad van het gebied. U kunt de opgravingen bezoeken, maar ook vanaf het schip ziet u het antieke theater al liggen.

Andere te bezoeken plekken in dit gebied zijn Palamutbuku, Eski Datca, Bozburun en Kameriya adasi. Vanuit Datça is een 2-daags bezoek aan het Griekse eiland Simi een aanrader (te boeken aan boord als excursie).

Golf van Fethiye

Gocek is de vertrek- en aankomsthaven voor het zeilgebied van Fethiye. Göcek is van een vissersdorpje uitgegroeid tot een levendig havenstadje waar steeds meer zeiljachten komen. Het plaatsje heeft diverse restaurants en biedt volop mogelijkheden om inkopen te doen. In het hele gebied kom je resten uit vroegere tijden tegen. Koningsgraven uit de Lycische tijd, Romeinse ruïnes of verlaten Griekse dorpen. De golf van Fethiye biedt veel baaien en interessante plaatsen.

Dalayan en Marmaris

Vanuit Göcek bezoekt u natuurlijk eerst Fethiye, een stadje met authentieke straatjes en een Turkse bazaar. De baai van Ekincik is helderblauw met mooie rotspartijen en snorkelplekken. Een stukje landinwaarts ligt het kleine stadje Dalyan. Hier komt u  door met een excursiebootje de rivier langs de rotstgraven en ruïnes van de oude stad Caunos op te varen. Een aanrader. Onderweg bezoekt u natuurlijk even één van de modderbaden. Door het zwavelhoudende warme water wat uit de grond opborrelt zou u er 10 jaar jonger uitzien, wie wil dat niet?

Fethiye, in oudheid heette het Telmessos, is een plek met enkele zeer interessante rots graven. Overdekte marktwinkels en vele andere mogelijkheden om te winkelen. Voortreffelijke restaurants bieden een een zeer ruime keus aan gerechten uit de heerlijke Turkse keuken. Bougainville en druiventrossen groeien boven de tafels op het centrale levendige plein.