In de derde week van Oktober deden we weer mee aan de Bodrum Cup. Een zeilregatta die in 2016 voor de 28e keer plaats vond. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot nautisch evenement: zo’n 125 schepen, 500 deelnemers, een parade, cocktails, concerten en een kookwedstrijd. Ook dit jaar waren wij er weer bij met alle drie schepen en een team van 40 mensen, bemanning, extra zeilers en gasten. En het was GEWELDIG! Er waren zeildagen met veel wind, zoals de eerste dag en de genua van Grandi scheurde, maar ook een dag dat er zo weinig wind was dat de Kugu nog net binnen de tijd binnenkwam. In beide gevallen werd er keihard gewerkt aan boord om zo goed mogelijk over de finish te komen. Met succes: Grandi werd weer 1e van de gulets overall, Kugu 1 is dit jaar tweede van de gulets klasse-B. Gülden Irmak deed niet mee aan de race, maar is begin november te zien in een tv-programma wat deels aan boord werd opgenomen. (Daarover later meer in een blog) . Bovendien zijn onze koks weer hoog geëindigd in de Blue Cruise Cuisine Contest (ook daarover meer in een volgend blog). Met zes nationaliteiten aan boord en vijf talen was het ook één groot feest van verbroedering. De prijsuitreiking zaterdagavond werd afgesloten met een concert van Sertab Erener ‘Every way that I can’. Ik ben nog aan het bijkomen van deze heerlijke, intensieve week!