Vroeger was de herfst ‘niet mijn ding’. Ja, de herfstkleuren in de natuur zijn prachtig. Maar verder kon je mij niet bekoren met korter wordende dagen, frisse avonden en de terugkerende files.

Tegenwoordig is dat anders. Nu betekent de herfst dat de topdrukte van de zomer voorbij is. Het hele bedrijf kan weer een beetje op adem komen. In Bodrum kan het erg heet zijn in juli en augustus, maar nu is het aangenaam. Het aantal toeristen wordt minder en de stad wordt langzamerhand weer van de locals. Er is weer meer tijd voor familie en vrienden. De citroenen en mandarijnen in de tuin zijn rijp. Wist u trouwens dat de mandarijntjes van Bodrum tot de beste van de streek horen?

Ik verheug mij intussen al op de derde week van oktober. Dan wordt de Bodrum Cup zeilregatta georganiseerd. Het is inmiddels goede traditie dat wij met onze schepen meevaren. Dat is een belevenis en groot feest voor de bemanning, bevriende kapiteins en voor meezeilende gasten. Een mooie afsluiting van het vaarseizoen, want in november gaan de schepen weer de werf op voor een onderhoudsbeurt. En ook dat is een mooi vooruitzicht omdat Nedim en ik vanaf dat moment ook weer veel privétijd hebben met elkaar.

Zijn er dan geen nadelen meer aan de herfst? Ik kan ze op dit moment niet bedenken. Zeker niet op zo’n prachtige herfstdag als vandaag.