Valentijnsdag wordt in Turkije altijd uitgebreid gevierd. Natuurlijk moppert iedereen ook dat het gewoon een dag van de commercie is. Maar toch besteedt elke een beetje romantische man wel extra aandacht aan zijn geliefde. Daarom gingen ook Nedim en ik samen uit eten. Dit keer in een restaurant in de buurt van de haven waar we nog niet eerder geweest waren. Goed dat we hadden gereserveerd want het bleek er ook in de winter druk te zijn met locals. De rozenverkopers deden goede zaken op deze valentijnsavond en Nedim kocht meteen 3 rode rozen voor mij. Het restaurant bleek een beetje Europees georienteerde gerechten te serveren. En er was live muziek. Het optreden begon met een cover van Frank Sinatra ‘I did it my way’. Mooi, maar dit is in mijn ogen nou niet echt een romantische song! Gelukkig gingen ze hierna verder met het spelen van gevoelige Turkse nummers die hen beter lagen en werd het alsnog een gezellige avond.

Ps. Ondanks de niet traditionele Turkse gerechten, komt het restaurant deze zomer toch bij onze aanraders in de reisinformatie. De bediening deed erg hun best en de sfeer is gezellig.