Eilandhoppen Griekenland

Bij de Turkse kust ligt de eilandengroep Dodekanesos. Letterlijk betekent het 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Bijvoorbeeld Patmos, Kalymnos, Leros , Lipsi, Kos, Nisiros, Tilos en Simi. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest. Sinds de oudheid achtereenvolgens: Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen en tenslotte Engelsen. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. Ondanks alle invloeden zijn de eilanden nu door en door Grieks.
De zeilcruises met vertrekdata 13 augustus, 27 augustus, 17 september en 1 oktober bezoeken 4 of 5 van deze eilanden in een week. U kunt dus eilandhoppen zonder telkens uw koffer in- en uit te hoeven pakken! Lees meer over de zeilcruise Griekenland of bekijk de prijzen voor de verschillende vertrekdata.

Boekt u met een groep uw eigen schip dan kunt altijd kiezen om één of meer Griekse eilanden te bezoeken. Ook is het dan mogelijk om aankomst en vertrek in Griekenland te organiseren.