Afgelopen week weer het nieuws dat het aantal boekingen voor een vakantie naar Turkije en Griekenland in 2016 30% minder is, naar sommige Griekse eilanden zoals Lesbos zelfs 70% minder! Deze cijfers komen van de grote reisorganisaties, mensen zouden op hun vakantie liever niet de kans lopen om vluchtelingen uit Syrië tegen te komen. Of ze zouden bang zijn voor terroristische aanslagen. Het zal misschien zo zijn dat de doelgroep die gaat voor goedkoop massatoerisme in grote toeristenresorts zich laat leiden door media die vooral ‘slecht nieuws’ laten zien.

Natuurlijk krijgen ook wij en onze reisagenten vragen van onze passagiers. Daar zijn we blij mee want we vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd op reis gaat. Omdat wij zelf in Bodrum wonen en werken zijn wij voortdurend goed op de hoogte van de situatie ter plaatse. De lokale autoriteiten hebben de zaken goed onder controle en zowel bewoners als bezoekers zullen zich hierdoor veilig voelen. Ook komt u geen schepen met vluchtelingen tegen op zee. Deze vertrekken vanaf plaatsen elders langs de kust die niet op de routes van onze schepen liggen. En zou dit in de komende maanden veranderen dan kunnen wij onze routes altijd zó aanpassen dat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Voor dit seizoen 2016 hebben wij extra reizen ingepland die een aantal Griekse eilanden aandoen. Op bijvoorbeeld Kos en Leros heeft men de zaken inmiddels goed georganiseerd en kunt u gewoon genieten van al het moois wat de eilanden hebben te bieden. Juist nu!

Heeft u vragen naar aanleiding van berichten in de media, neemt u dan alstublieft contact met ons op zodat wij u persoonlijk en uit de eerste hand kunnen informeren.