Elefteria (voorheen Gulden Irmak)

Elefteria is de nieuwe naam van ons schip Gülden Irmak. Het schip vaart sinds 2018 onder Griekse vlag voor onze partner in Griekenland. De thuishaven is Kos. Neem contact met ons op voor prijs en beschikbaarheid van de individueel te boeken groepsreizen Griekse eilanden. Op aanvraag kunt u het schip exclusief voor een eigen groep reserveren.

Het is een mooi belijnd schip van het type ‘ketch’. Bij dit type vindt u ook onder het achterdek tweepersoonshutten. Het schip heeft een capaciteit van 12 personen. Er zijn zes tweepersoonshutten aan boord, allemaal met eigen douche en toilet. De hutten hebben tweepersoonsbedden. In vier hutten is een extra eenpersoonsbed aangebracht. In de salon is een open keuken en staat een ruime tafel. Het achterdek is royaal en biedt alle ruimte aan de grote eettafel èn een loungeplek. Het voordek is voorzien van een loungebank en zonnebedden voor alle passagiers. Vanzelfsprekend beschikt het schip over een generator, airconditioning, ijsmachine en WiFi.

Geschiedenis

Gülden Irmak werd in 1993 gebouwd op de werf Karina Tersanesi, in Gümbet-Bodrum, door meester-timmerman Hamid Er zijn verschillende lokale houtsoorten voor gebruikt, voor de spanten zijn dat eiken, eucalyptus en linde. De huid is van naaldhout, afkomstig van een privéplantage in Turkije waar geen hars uit de bomen wordt getapt. Dit zorgt voor sterker hout. Het dek en de opbouw zijn van teak en mahonie. De eerste eigenaar vernoemde het schip naar zijn moeder (Gül) en dochter (Irmak). De naam betekent ‘rivier van rozen’.

Het schip is 25 meter lang, 6,3 breed en de diepgang is 2,75 m. De masten hebben een lengte van 18,5 en 19,5 meter. In 2010 heeft Guldeniz Sailing Cruises dit schip aangekocht en volledig gerenoveerd. In 2018 zijn de masten vernieuwd en weer van hout, zoals origineel gebouwd. Vanaf 2018 vaart het schip Griekse eilandentours. De thuishaven is nu Kos, op slechts 7 kilometer van Bodrum. Een nieuwe vlag, een nieuwe naam, maar nog altijd in hetzelfde vaargebied van de Middellandse Zee. De nieuwe naam Elefteria betekent ‘vrijheid’.