sundeck Grandi

Food to Fit, Actieve 6-daagse cruise Zuidwest Turkije

Boksen, SUPpen, zeilen, zwemmen, pilates. En natuurlijk lekker eten en ontspannen. Een actieve afwisselende reis  aan boord van een comfortabel authentiek zeiljacht. Wie wil mag zelf mee aan het roer staan of helpen de zeilen te hijsen. Maar je kunt het ook overlaten aan de bemanning. De kok bereidt verse maaltijden met veel groente en fruit. Mariette Sterenberg-Blom, sportinstructeur en voedingscoach van Food to Fit begeleidt deze reis.

Te boeken door groepen op aanvraag.

Aankomst en vertrek Bodrum. Route Golf van Gökova. In dit gebied vind je veel zonnige baaien, strandjes en eilandjes om aan land te gaan. Elke dag wordt twee activiteiten georganiseerd.

Het dagprogramma kan variëren, de volgorde van de baaien en plaatsen die worden aangedaan is afhankelijk van het weer en de wind.

Dag 1 Bodrum

Vlucht met Corendon naar Bodrum. Onze transferbus brengt je naar de haven. Eenmaal aan boord gaat de bagage naar de hutten, de kapitein geeft een korte briefing, en dan is het tijd om uit te varen. Als er voldoende wind is hijsen we direct de zeilen en zetten koers naar onze eerste overnachtingsplaats Mersincik. Een beschutte natuurlijke baai met uitzicht op een olijfboomplantage. In de avond diner aan boord en kennismaking met de andere passagiers.

Dag 2 Mersincik- Yaliciftlik

Na het ontbijt en de les lichten we het anker en varen naar Yaliciftlik voor overnachting. Mogelijkheid om het dorp te bezoeken. Diner aan boord.

Dag 3 Yaliciftlik- Cökertme

Vandaag zeilen we een stuk langs de kust. Diner in een lokaal restaurant in Cökertme, een kleine vissersplaats.

Dag 4 Cökertme-Yedi Adalari

Na het ontbijt rijden we met een minibus naar Mumcular en doen boodschappen op de lokale markt, zoals verse groenten en fruit. Op de terugweg fantastisch uitzicht over de baai. Tussenstop voor een korte wandeling en Turkse thee in Bozalan, een dorp waar de tijd lijkt stil te staan.

Na de lunch varen we naar Yedi adalari (zeven eilanden). We beklimmen één van de heuvels en zien de zon vanaf de top in zee zakken. Diner aan boord.

Dag 5 Yedi adalari- Black island

Nog een ontspannende dag met voldoende tijd om te sporten of te wandelen aan land. In de namiddag varen we richting Black island en gaan in een baai voor anker.

Dag 6 Black island – Bodrum

Na het ontbijt terug naar het vasteland van Bodrum. In Bodrum is er nog tijd om het kruisvaarderskasteel te bezoeken, alleen al mooi vanwege het uitzicht vanaf de torens.

Afscheid van het schip en de bemanning, transfer naar het vliegveld.

Prijsindicatie: vanaf € 900,- per persoon op basis van gedeelde 2-persoonshut. 

Inclusief: 5 overnachtingen aan boord van het schip met bemanning in 2-persoonshutten met douche en toilet, ontbijt, lunch en diner (uitgezonderd 1 avond in een restaurant), onbeperkt koffie, thee en mineraalwater.

Professionele begeleiding door Mariette Sterenberg-Blom van Food to Fit.

Bijkomende kosten:

  • Retourvlucht en transfer Bodrum v.a. € 350,-
  • Evt. 20 kg ruimbagage € 46,-
  • Bijdrage GGTO € 7,50 (bij pakketreis)
  • Bijdrage CO2-compensatie vlucht € 10,-
  • Fris- en alcoholische dranken
  • 1 keer diner in restaurant
  • Fooi voor de bemanning
  • Reis- en annuleringsverzekering